Verificari periodice ale centralelor termice VTP/VTU pentru centrale termice, cazane, arzatoare, automatizari, chillere, aer conditionat, pompe, grupuri de pompe, panouri solare.

Verificari periodice ale centralelor termice VTP / VTU

Prin realizarea activitatii de VTP/VTU, societatea noastra realizeaza la intervale predeterminate (in Romania aceasta perioada este de maxim 2 ani) sau ori de cate ori utilizatorul final considera necesar , pentru a se asigura ca aparatul pe care il detine si il utilizeaza satisface cerintele de functionare in siguranta.

Verificarile tehnice periodice obligatorii sunt efectuate de catre personalul autorizat ISCIR., cu respectarea prevederilor legale in domeniul instalatiilor termotehnice.
Aceste lucrari sunt efectuate in interesul detinatorului instalatiei termice, al dvs., va sigura ca instalatia termica lucreaza la capacitate si randament optime si nu prezinta defectiuni care pot duce in viitor la defectarea partiala sau in totalitate a instalatiei termice.

Verificarile tehnice periodice constau in:

  • verificarea existentei “Livretului aparatului”, aflat la detinator/utilizator
  • verificarea integritatii aparatului si a mentinerii conditiilor initiale de instalare
  • activitati de curatare a aparatului, daca este necesar
  • verificarea functionarii corecte a dispozitivelor de control, reglare si siguranta
  • verificarea si reglarea instalatiei de ardere in scopul realizarii unei arderi complete
  • analiza gazelor arse si verificarea incadrarii valorilor in limitele admise

Conform Legii nr. 64/ 21.03.2008, persoana fizica sau juridica ce utilizeaza un echipament termic are obligatia sa obtina autorizatia de functionare initiala sau reautorizarea, sa ia masurile necesare si sa se asigure ca echipamentul este utilizat in conditii de siguranta, prin efectuarea reviziilor, reparatiilor si intretinerii de catre persoane autorizate de producator conform instructiunilor tehnice ale acestuia.
Nerespectarea legislatiei in vigoare privind utilizarea centralelor termice fara VTP de o firma autorizata ISCIR duce la decuplarea de la reteaua de combustibil gazos si la o amenda cuprinsa intre 2.000 si 25.000 lei.

Pentru o buna functionare a centralei termice va recomandam:

  • curatarea sau inlocuirea filtrelor Y
  • verificare / inlocuirea robinetilor colmatati

Pentru un confort termic sporit si o economie a consumului de gaz de pana la 20% va recomandam montarea unui termostat de ambianta .